Lophave Hereford

Vores Historie

Hereford besætning med 50 moderdyr samt opdræt

Fra portene mod vest er der direkte udsigt til Rubjerg Knude fyr

…EN AF DE ÆLDSTE

Gården Lophave

Gården ”Lophave” er en af de ældste gårde i Vennebjerg og har været i familiens eje siden 1869. Vi overtog ejendommen i 1988 og er femte generation på stedet. Da vi flyttede ind var gårdens besætning to kvier af blandet race. Kødkvægbesætningen er stille og roligt vokset frem efter indkøb af de to første kvier i 1989. Den ene af de to kvier er i dag stammoder for størstedelen af besætningen. Vi besluttede os for Hereford racen, da det var relativt små dyr med roligt gemyt. Racen har siden da udviklet sig til større dyr, men det rolige temperament er i behold. Vi har i dag en Hereford besætning med 50 moderdyr + opdræt.

Vi byggede ny stald i 2007, fra fodergangen kan tårnet på Vennebjerg kirke ses gennem granhækken og fra portene mod vest er der direkte udsigt til Rubjerg Knude fyr. Ved ibrugtagningen af den nye stald blev vi certificeret af Dyrenes Beskyttelse.

Den nye stald tilgodeser kravene med gode pladsforhold og opdeling i mindre flokke. Den mulighed ser vi som en væsentlig forudsætning for, at dyrene trives. Opdelingen i mindre flokke medvirker samtidig til en roligere omgang med dyrene.

På gårdens 43 hektar jord dyrkes græs og korn til afgræsning samt grovfoder produktion, der laves hø og helsæds ensilage. Vi er selvforsynende med grovfoder, men indkøber halm til strøelse. På en del af jorden er der vedvarende græs, der aldrig har været under plov, her er der en mangfoldighed af planter.

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum is that it has a more-or-less normal distribution of letters, as opposed to using ‘Content here