MED FOKUS PÅ
DYREVELFÆRD
OG KVALITET

Har du lyst til at prøve vores kød fra Hereford kødkvæg der græsser frit 7 måneder af året, og går i løsdrift stald de resterende 5 måneder, med udsigt til Rubjerg knude fyr og Vennebjerg kirke, så læs mere herunder.
Uanset om du laver steaks, store stege eller blot en burger med hakket kød, vil du med garanti kunne smage en stor forskel på dette kvalitetsprodukt og supermarkedets kød.
Både avlsarbejde, fodring og håndteringen af kvæget er med til sikre den bedste kødkvalitet.
Dette sammen med det enkelte dyrs kvalitet, dyrets liv, håndtering inden slagtning, og til sidst slagtning/partering er i sidste ende det der gør den store forskel i forhold til det kød, som kan købes i supermarkedets køledisk.
Dyrene bliver slagtet, når de har nået den optimale foderstand, dvs. at de skal være unge men samtidig have nået at få en god kødsætning omkring 2-3 års alderen. Indtil da har kalvene gået i flokken, og fået den gode mælk fra moderkoen det første år.
Når kalvene bliver taget fra moderkoen får de fri adgang til græs/foder på marken og i stalden.
Vi bestræber os på at skabe et godt miljø og et dejligt liv for hvert enkelt stykke kvæg, fordi vi ved, at det er med til at sikre en helt unik kødkvalitet.
Hos Lophave Hereford er dyrevelfærd og kvalitet det vigtigste.
Hereford kødkvæg er en hårdfør og meget nøjsom race, hvilket gør racen perfekt til livet i vestkystens ofte barske natur.
Hereford er en af de racer, der opbygger mest intramuskulært fedt. Fedt der giver mørt og saftigt kød med en ekstra god smag.
Hereford er den mest udbredte kødrace i verden. Den stammer fra grevskabet Herefordshire i den vestlige del af det centrale England, hvor der i 200-300 år har været drevet systematisk avl med racen. Fra Herefordshire er racen eksporteret til stort set hele verden.
Hovedvægten i Herefords avlsmål ligger på et godt temperament, gode moderegenskaber, herunder lette kælvninger, god tilvækst og foderudnyttelse samt kød med meget høj spisekvalitet. Derudover er Hereford en robust race, der stiller små krav til stalde og foderkvalitet.
Farvetegningen er karakteristisk: mørk rød med hvidt hoved, hvid underside og en smal hvid stribe hen ad ryggen. Desuden er den nederste del af lemmerne hvide.
I de senere år er der ikke lagt så megen vægt på farvetegningen, så i dag er Hereford racen knap så ”fast” som tidligere i farvetegningen. Det hvide hoved er en dominerende karakter, som nedarves til alt afkom, også krydsninger.
Hereford findes både som hornede og hornløse (pollede), i Danmark er der flest pollede.